SFS, yeni sigortacılık ürünü InsureE ile geleceğin sigortacılığını yazıyor
15 Şubat 2021

SFS, yeni sigortacılık ürünü InsureE ile geleceğin sigortacılığını yazıyor

SFS’nin yalnız bugünün değil yarının ihtiyaçlarını da karşılayarak sigorta şirketlerine, rakiplerine oranla çok önemli avantajlar sağlayan yeni ürünü InsureE’nin ilk fazı olan InsureE Spine, Gulf Sigorta’da hayata geçti.

InsureE Spine’ın Gulf Sigorta’da hayata geçirilmesi ile ilgili konuşan SFS Ar-Ge ve Yazılımdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Sol, “İçinde bulunduğumuz dijital çağda güvenlik, performans, düşük maliyet, kârlılık, pazarda hızlı ve etkin rol almak en önemli kriterler olarak öne çıkıyor. SFS sistemlerini tüm bu gereksinimleri daha iyi karşılayacak şekilde yeniden inşa ederek InsureE ürünümüzü geliştirdik. Tek yerde tanımla, her yerde kullan prensibinden ayrılmadan daha düşük donanım ile daha çok işlemi güvenli bir şekilde yapabilecek sistemleri geliştirmeye devam ediyoruz. InsureE ile müşteri işlemleri, teklif ve poliçe işlemleri dahil tüm ön ofis süreçleri, evrak basımları, hasar iş süreçleri, reasürans, tahsilat, muhasebe ve uçtan uca daha bir çok adımda her zamankinden daha güvenli ve hızlı bir sistem oluşturmuş olduk. Ürünü, Gulf Sigorta’da konumlandırma aşamasında bizimle birlikte emek harcayan, çalışmalarımıza inanan Gulf Sigorta’ya teşekkür ederiz” dedi.

‘5 SANİYEDE TEKLİF ALINABİLİYOR’

“InsureE Spine’ı Gulf Sigorta ile beraber başarılı bir şekilde hayata geçirerek, devrim niteliğinde kazanımlar sağlamış olduk” ifadelerini kullanan SFS Proje Koordinatörü Nuray Sürmen açıklamalarını şöyle sürdürdü: “InsureE Spine ile müşterimizin ve acentelerinin memnuniyet artışı sağlanmış olup, maliyetlerinde azalma, ortalama 5 saniyede teklif alabilme ve poliçeleştirme, daha hızlı hizmet verebilme, daha az insan gücü kullanımı, hataların kolay tespit edilip aksiyon alınması ve daha birçok konuda müşterimize hedeflerimizin de üzerinde katkı sağladık. Proje, canlıya alınma süreci pandemi dönemine gelmesine rağmen, Gulf Sigorta ve SFS ekiplerinin koordineli çalışmaları sayesinde sorunsuzca canlıya alınabildi. Gulf Sigorta ile beraber daha nice başarılara imza atacağımıza inancım sonsuzdur.”

‘ETKİN VE ÇEVİK PROJE YÖNETİMİ’

Gulf Sigorta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Serkan Avcı, InsureE projesinin ilk fazında yaşanan süreçleri şöyle dile getirdi: “Gulf Sigorta olarak, performans, kapasite, verimlilik, iş yapış şekli, güvenlik ve mobil uyumluluk konularında gücüne inandığımız InsureE projesini başlattık. Dört fazın ilki olan InsureE Spine tamamen altyapı modüllerinin yenilenmesi ile sistem performansının geliştirilmesi odaklı bir faz oldu. Pandeminin etkisini minimum seviyede tutabilmek için, karşılıklı iletişimle etkin ve çevik bir proje yönetimi gerçekleştirdik. Gulf Sigorta ve SFS ekipleri ciddi emek sarf ederek, fazın başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağladılar. Geçiş sonrasında ekipler mesai saati gözetmeksizin çalışarak günlük işleyişte operasyonumuzun sorunsuz devamını sağladılar. Katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 2021 yılı hedefimiz, acente önyüzlerini teknolojik dönüşümle birlikte mobil uyumlu bir hale getirmek. Şu anda SFS tarafında geliştirme çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki dönemde iş birliğimizin artarak devam edeceğine ve projenin başarılı bir şekilde tamamlanacağına inanıyorum.”

‘TÜM SÜREÇLERDE İYİLEŞME SAĞLANDI'

“Projemizin ilk fazı ile sistem hızına yönelik optimizasyon, yeni basım, yeni formül yorumlayıcısı ve yeni veri erişim katmanının kurulması hedeflenmiş olup, canlı ortama geçişimizden sonra poliçe onaylama süreçlerinde, web servislerimizde, basım süreçlerimizde ve database tarafında ciddi iyileşmelerin sağlandığı gözlemlendi” diyen Gulf Sigorta Bilgi Teknolojileri Uygulama Projeleri Destek Müdürü Semra Yiğit sözlerine şöyle devam etti:“Projemizin ilk fazını, Gulf Sigorta ve SFS ekiplerinin karşılıklı anlayış ve özverili çalışmaları ile Ağustos 2020’de canlı ortama alabildik. Buradan emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim, zira pandemi şartları altında, tamamen uzaktan yapılan toplantılarla böylesine önemli bir geçişi sorunsuz olarak yapabilmek kolay olmadı. Şu anda projenin 2. fazı olan acente ön yüzlerinin kullanıcı dostu haline getirilmesi, muhasebe ekranlarının yenilenmesi üzerine çalışıyoruz. Yolumuz uzun ancak yolun sonunda Gulf Sigorta sistemini son teknoloji ile güncellemiş olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşayacağız.”

‘VERİ TABANI ÜZERİNDEKİ YÜK AZALDI'

Gulf Sigorta Bilgi Teknolojileri Direktörü Murat Bedir ise “InsureE Spine geçişi sonrasında sistemde paralel çalışan görevlerin arttığını ve veri tabanında açıkta kalan bağlantılarda 3-4 kata varan azalmalar olduğunu gözlemledik. Açık bağlantıların azalması veri tabanı üzerindeki yükü azalttı. Özellikle seri çalışan önemli alt yazılımların paralel çalışmaya geçmesi ciddi oranda hız artışı yaşattı. Paralel yapıyı desteklemek adına veri tabanı yapısında birçok numara alınan fonksiyon squence’e geçiş, veri tabanı üzerinde de paralelliği getirmiş oldu. InsureE Spine ile gelen yeni basım motoru sayesinde basımlarda 3-4 kat daha hızlanma tespit ettik. Formül motorundaki değişim sayesinde formül çalışmasında kayda değer bir hızlanma gözlemledik ve ‘yeni formül yazım kontrolü’ sayesinde formül tanımlarken yapılan hatalar azaldı, verim artı” şeklinde konuştu.

‘%50 DAHA AZ SUNUCU MALİYETİ İLE 3 KAT DAHA HIZLI’

“Müşterilerimizin rekabet gücünü artıracak inovasyon sürecimizin ilk durağında InsureE Spine'ı hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.” diyen SFS Yazılım Mimarı Tuncay Aydoğan, “Neden InsureE Spine?” sorusunu şöyle yanıtladı:

  1. Ana İşlemci ile Çevik Sigortacılık: En güncel teknolojiler kullanılarak geliştirilen InsureE Spine ile Gulf Sigorta ve binlerce acentesinin hızlarını tüm sistem genelinde 3 katın üzerine çıkartmış olduk.
  2. Yeni İşlemci ile Maliyet Düşürücü Kârlı Sigortacılık: InsureE Spine ile müşterimiz sadece işlem hızında değil, sunucu bilgisayarları ve kaynak kullanımları noktasında %50 daha az sunucu maliyeti ile de ciddi bir kaynak tasarrufu sağladı.
  3. Otomatik Kontrol Süreçleri ile Güvenli Sigortacılık: Barındırdığı istisna yönetimi ile sistemin işleyişini olumsuz etkileyebilecek tüm etkenlere karşı defansif bir yapıda geliştirilen InsureE Spine, önsezi duyusuyla ve gerek gördüğü zamanlarda, gerekli tüm bilgileri toplayarak otomatik bir rapor oluşturuyor ve ilgili birimlere iletiyor.
  4. Robotik Kontrol Süreçleri ile Verimli Sigortacılık: InsureE Spine’ın sağladığı araçlar sayesinde her bir uygulama veya iş kuralının toplam işlem süresine ne kadar etki ettiğini, beklenen sonucu verip vermediğini görüyor, gerekli durumda iyileştirmeler yaparak sistem doğruluk ve performansını da korumuş oluyoruz.”