‘Yılın InsurTech’ altın ödülü SFS’nin oldu
24 Temmuz 2022

‘Yılın InsurTech’ altın ödülü SFS’nin oldu

Sigorta Medya

Sigorta Haber

Gazete Sigorta

Türkiye’nin ilk ve tek inovasyona dayalı sigortacılık ödülleri Smart-i Awards’ta SFS Yazılım Danışmanlık, SFS InsureE projesiyle ‘Yılın InsurTech’i kategorisinde altın ödülü kazandı. SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, “100’e yakın başvurunun yarıştığı ve sigortacılık sektörünün Oscar’ı olan Smart-i Awards’ta InsureE projemizle altın ödülü almış olmaktan çok mutlu ve gururluyuz. Bu ödül, InsureE projesinin sektöre yaptığı katkıların da bir imzası niteliğinde. Yeni projelerimizle sektörün gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Sigortacılığın gelişmesini hedef alan ürün ve hizmetleri desteklemek, inovatif projeleri öne çıkararak bunların gelişimindeki iş modellerinin, deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak ve sektördeki yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen Smart-i Awards’ta kazananlar belli oldu. Türkiye’nin ilk ve tek inovasyona dayalı sigortacılık ödülleri töreni 23 Haziran Perşembe günü İş Sanat Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sigortacılık sektörünün Oscar’ı olarak kabul edilen yarışmaya 100'e yakın başvuru yapıldı. Akıllı Yaşam Dergisi ve Sigorta Gündem web sitesinin 10’uncu kuruluş yıldönümüne özel projelendirilen törende 10 Altın, 10 Gümüş, 7 Bronz olmak üzere toplam 27 ödül sahiplerini buldu. Sunduğu uçtan uca çözümlerle sigortacılık sektöründe yeni bir çığır açan SFS Yazılım Danışmanlık, SFS InsureE projesiyle ‘Yılın InsurTech’i kategorisinde liderliği elde ederek altın ödülün sahibi oldu.

İMZA NİTELİĞİNDE

Programa katılan SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, sigorta sektöründe 30 yıldır geliştirdikleri ‘uçtan uca yazılım ürünleri’ ile sektöre inovatif bir bakış açısı kattıklarını söyledi. Atıcı, “Bu sektörün gelişimine yönelik aralıksız projeler geliştiriyoruz. Bunlardan biri olan InsureE projesi ile Yılın InsurTech’i kategorisinde liderliği elde ederek altın ödülü kazanmasından dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bu ödül, projemizin sektöre yaptığı katkıların da bir imzası niteliğinde. Yeni projelerimizle sektörün gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HIZLI, VERİMLİ, ESNEK

InsureE projesi hakkında da bilgi veren Atıcı, “InsureE ile sigorta şirketlerinin büyümesini destekleyecek ve sigortacılık faaliyetlerini etkin bir şekilde gerçekleştirebilecekleri bütünleşik bir çözüm sunuyoruz. Yazılım geliştirme ihtiyacı duymadan ürün tanımlayabilmek, sigorta şirketlerinin tüm paydaşlarını hızlı, verimli ve esnek bir şekilde yönetebilmek InsureE’nin öne çıkan bazı özelliklerinden. Böylelikle müşterilerimizin sigorta sektöründe önlerde olmasını sağlayacak teknoloji ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Sadece bugünü değil, gelecekte oluşturulabilecek inovasyon ve yenilikleri de inşa edebilecekleri, uzun vadeli ihtiyaçları karşılayacak çok daha hızlı bir altyapı sunmayı amaçlıyoruz. Basit, etkin ve şirketin büyümesine destek veren uçtan uca sigortacılık çözümümüz ile minimum kaynak maliyetiyle maksimum fayda sağlıyoruz” diye konuştu. Atıcı, SFS’nin dijital sigortacılık uygulamalarını yeni nesil teknolojiler ile güçlendirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLDİ

Erişim Medya tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek inovasyona dayalı sigortacılık ödül programı Smart-i Awards’ta, “En İnovatif Ürün, Hizmet, Proje Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi Dijital Dönüşüm”, “Yılın InsurTech’i”, “En İyi Tutundurma, Pazarlama Başarısı En İnovatif Hızlandırma Programı Kurum İçi İnovasyon”, “Sosyal Sorumluluk”, “Yılın Ekibi” ve “Wspark Genç Kıvılcım” kategorilerinde ödüller verildi. 10 Altın, 10 Gümüş, 7 Bronz olmak üzere toplam 27 ödül İş Sanat Kültür Merkezi'ndeki törende sahiplerini buldu. Jüri üyeleri arasında Akıllı Yaşam Dergisi Yayın Danışmanı Abdullah Çetin, İstanbul Sigorta Acenteleri Birliği Başkanı Berrin Dinç, Fiona Teknoloji ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Ertuğrul Bul, HDH Danışmanlık Müdürü Metin Karacan, VC Özel Sermaye Sektörü Kıdemli Danışmanı Nolwenn Allano, Habertürk Editörü Rahim Ak, Doğan Sigorta Brokerlik CEO'su Selcen Doğan Gür ve FinTek İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı yer aldı. Jüri projeleri iki turda titizlikle değerlendirdi; ilk tur online yapıldı, ikinci turda jüri üyeleri bir araya geldi ve finalistler belirlendi.

InsureE NEDİR?

SFS’nin geleceğin sigorta yazılımı olarak tanımladığı InsureE, sigorta şirketlerinin hızını artıracak ve teknolojinin tüm imkanlarından faydalanmalarını sağlayacak bir ürün olarak geliştirildi. InsureE, sigortacılığın tüm paydaşlarının yüksek performanslı ve entegre bir şekilde pazara hızlı girişini ve adaptasyonunu sağlayarak, eş zamanlı çoklu işlemler sayesinde etkin sigortacılığı tüm kanallardan sunarak her yerden sigortacılığa imkân sağlıyor.