Geleceğin Sigorta Yazılımı:InsureE
2 Şubat 2022

Geleceğin Sigorta Yazılımı:InsureE

Geleceğin Sigorta Yazılımı:Insuree

SFS Yazılım ve Danışmanlık, yeni çözümü InsureE'yi müşterilerine sunmaya başladı. InsureE, sigortacılığın tüm paydaşlarının yüksek performanslı ve entegre bir şekilde pazara girip hızla adapte olmasını sağlıyor. Eş zamanlı çoklu işlemler ile etkin sigortacılığın tüm kanallardan sunulabilmesini, her yerden sigortacılık yapılabilmesini sağlıyor...

Geleceğin sigorta 30 yıldır sigorta sektörüne yönelik uçtan uca yazılım ürünleri geliştiren SFS, yeni yıla yeni müşteriler ve yeni projelerle girdi. Bu yıl özellikle yeni nesil teknolojiler ve dijital sigortacılık çözümlerine odaklanarak pazar payını genişletmeyi hedefleyen şirket, salgın sonrası artması beklenen seyahat trafiğini dikkate alarak seyahat ve sağlık sigortacılığı konusunda da çalışmalara başladı. Müşterilerinin yeni ürün InsureE'ye geçişlerini başlatan SFS, bu sürecin bir kısmım geçen yıl tamamlamıştı.

Sigorta Şirketleri Insuree ile Hızlanacak

SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, "geleceğin sigorta yazılımı" olarak tanımladıkları InsureE'nin sigorta şirketlerinin hızını artıracak ve teknolojinin tüm imkanlarından faydalanmalarını sağlayacak bir ürün olarak geliştirildiğini vurguluyor. Sigorta şirketlerinin büyümesi ve pazar payını genişletmesi için güçlü katkılar sunduklarını belirten Atıcı, yeni ürünle ilgili şu bilgileri paylaşıyor: "InsureE ile sigorta şirketlerinin büyümesini destekleyecek ve sigortacılık faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütebilecekleri bütünleşik bir çözüm sunuyoruz. Yazılım geliştirme ihtiyacı duymadan ürün tanımlayabilmek, sigorta şirketlerinin tüm paydaşlarını hızlı, verimli ve esnek bir şekilde yönetebilmek InsureE'nin öne çıkan bazı özelliklerinden. Müşterilerimizin sigorta sektöründeki rekabette öne geçmelerini sağlayacak teknoloji ve hizmetler geliştiriyoruz. Sadece bugünü değil gelecekteki inovasyon ve yenilikleri de inşa edebilecekleri, uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılayacak çok daha hızlı bir altyapı sunmayı amaçlıyoruz. Basit, etkin ve şirketin büyümesine destek veren uçtan uca sigortacılık çözümümüzle minimum kaynak maliyetiyle maksimum fayda sağlıyoruz. InsureE, sigortacılığın tüm paydaşlarının yüksek performanslı ve entegre bir şekilde pazara girip hızla adapte olmasını sağlıyor. Eş zamanlı çoklu işlemler ile etkin sigortacılığın tüm kanallardan sunulabilmesini, her yerden sigortacılık yapılabilmesini sağlıyor."

"Önce İnsan" ve İnsana Yatırım

SFS Yazılım ve Danışmanlık; Gulf, Ray, Quick, Ankara ve Magdeburger Sigorta gibi Türkiye'nin önde gelen sigorta şirketlerine uçtan uca çözümler sunuyor. Kısa bir süre önce iki sigorta şirketiyle daha anlaşarak müşteri sayısını 15'e çıkardıklarını anlatan Atıcı, önümüzdeki döneme yönelik planları şöyle açıklıyor: "Başarılı yöneticilerin en büyük sırlarından biri, şirketlerini bir bütün halinde var etmek ve yönetmektir. Biz de bu yolda önemli adımlar atıyoruz. Şimdi bu halkayı daha da genişleteceğiz. 2022, şirketimizin müşterileri ve iş ortaklarıyla daha da büyük bir bütünü var edeceği bir yıl olacak. 2021 yılında belirlemiş olduğumuz strateji ve vizyonumuzu gerçekleştirme konusunda önemli mesafeler aldık ve almaya da devam ediyoruz. 'Önce insan' ve insana yatırım mm' şiarlarıyla başlattığımız Genç Yetenekler Programı'na yarı zamanlı olarak istihdam edilmek üzere üniversite öğrencileri almaya, sektöre donanımlı yazılımcı ve sigortacı yetiştirmeye devam edeceğiz." Sigortacılık sektörünün salgına rağmen büyümesini sürdürdüğünü hatırlatan Murat Atıcı, SFS'nin de sektöre paralel olarak amaçlanan hedeflerin ötesinde iş sonuçlan ve performans sağladığını vurguluyor: "Salgın döneminde yeni bir dönemece giren sektör, güçlü büyümeyle verimli bir yıl geçirdi. Bunu hem sigorta şirketlerinin hedeflerine ulaşmasından hem de yürüttüğümüz projelerin yoğunluğundan rahatça görebiliyoruz. Sektörün büyük oyuncuları teknolojik altyapılarını güçlendirip dijitalleşme yatırımlarım aralıksız sürdürüyor. Dijital değişim ve dönüşümün olumlu etkisiyle istikrarlı büyümenin 2022 yılında da devam edeceğini öngörüyoruz."

"2022, Dijital Çözümler Konusunda Atılım Yılı Olacak"

Murat Atıcı, 2022'nin dijital çözümler konusunda atılım yılı olacağını öngörüyor. SFS'nin dijital sigortacılık uygulamalarını yeni nesil teknolojilerle güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Atıcı, "R.PA (robotik süreç otomasyonu) çözümlerimizi mevcut ürünlerimize entegre ederek müşterilerimizin işlerinde verimlilik ve kâr artışı sağlayacağız" diyor. Sigorta şirketlerinin müşterileriyle etkileşimini dijital kanallarla zenginleştirmesine destek olacak chatbot uygulamalarını iş ortaklarıyla birlikte odaklarına aldıklarını açıklayan Atıcı, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Müşteri etkileşimi konusuna bütünsel olarak yaklaşıyoruz. Müşterilerimizin bu alanda kendi müşterilerine ulaşımında webchat, WhatsApp ve chatbot gibi teknolojileri bütünleşik olarak kullanabilecekleri öneriler sunacağız. Dijital açılımımızın önemli kısmını kendi kaynaklarımızla yaparken, bir taraftan da iş ortaklarıyla birlikte SFS'nin dijital çözüm portföyünü genişleteceğiz."

Yapay Zeka Bazlı Sigortacılığa Tübitak Desteği

Bu arada, SFS'nin "Yapay Zekâ Tabanlı Sigortacılık Çözümleri Geliştirilmesi" konulu 1501 TÜBİTAK TEYDEB proje destek başvurusu da onaylandı. Atıcı, Söz konusu projeyle ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor: "Sigortacılık sektöründe 30 yıllık birikimimizle uçtan uca tüm ihtiyaçları karşılayan yazılım ürünleri geliştiriyor, yeni nesil teknolojik çözümlerle müşterilerimizin dijital dönüşüm iş ortağı olmayı hedefliyoruz. Yeni projemizle TÜBİTAK'tan destek almanın mutluluğunu yaşıyoruz. TÜBİTAK'la sözleşme imzalanmasını takiben TEYDEB projesini etkin bir şekilde yönetip hedeflediğimiz kazanmalara ulaşacağız. Temel amacımız, SFS yönetimi olarak belirlediğimiz ana stratejiler arasında yer alan 'yeni nesil çözümler' oluşturmak hedefine de paralel olarak yapay zekâ (Al) bazlı sigortacılık konusunda Ar-Ge çalışmalarımızı devam ettirip, InsureE sigortacılık ürünümüze yeni nesil yetenek ve fonksiyonlar kazandırmak olacak. TÜBİTAK'tan hak kazandığımız bu destekle sektörün ve ülkenin geleceğinde önemli yeri olacağını öngördüğümüz yapay zekâ konusunda ürün, çözüm, fonksiyon geliştirme faaliyetlerine hız kazandıracağız. Bu tür yeni nesil teknolojilerin sigortacılık sektörüne adaptasyonu için Ar-Ge faaliyetlerimiz aralıksız sürecek."

Hedef Yurtdışında da Büyümek

SFS Yazılım ve Danışmanlık, temel sigortacılık çözümlerini B2B'nin yanı sıra B2C ve B2B2C gibi marjinal faydası yüksek dijital yapılarla donatıyor. Salgın sürecinde dijitali merkeze alarak yaptığı geliştirmeleri sektördeki toparlanmaya paralel şekilde ürün odaklı ve sigorta şirketlerine rekabet avantajı sağlayacak, katma değeri yüksek çözümler haline getiriyor. SFS, bu kapsamda temel sigortacılık yazılını ürünlerinin yanı sıra TÜBİTAK destekli dijital sigortacılık çözümleriyle son kullanıcıya hizmet eden inovatif çözümlere odaklanıyor ve geliştirdiği ürün ve çözümleri yurtdışı ekosistemine de sunmayı hedefliyor.