Quick Sigorta, SFS Sistemleri ile dijital dünyaya açılıyor
18 Eylül 2017

Quick Sigorta, SFS Sistemleri ile dijital dünyaya açılıyor

Quick Sigorta’nın teknoloji altyapısı SFS ekibi tarafından hazırlandı. Oluşturulan altyapı tüm sigortacılık iş süreçlerine hızlı ve kolay çözümler üretiyor. Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen, SFS’ye çalışkanlıkları ve esnek davranma yeteneği için teşekkür etti.

SFS’YE MEKTUP…

Yoğun ve yorucu, ama bir o kadar da keyifli bir süreç sonunda ilk poliçemizi tanzim ettik, bugün ilk poliçemizin tanzim tarihinden itibaren dört ayı geride bıraktık. Kısa bir sürede oldukça yüksek bir bilinirlik düzeyine ulaştık, 350 bin civarında poliçe ürettik. Markamızı anlatırken temel malzememiz olan önyüz çalışmamız, müşterilere saniyeler içinde fiyat ve poliçe üreten ana sistemimizi siz SFS çalışanları bizlere sağladınız. Biz sizinle olan işbirliğimizi sadece ticari bir ilişki olarak görmedik. Sonuçta 1 yıl boyunca aynı ofiste, aynı amaç doğrultusunda, omuz omuza, büyük bir azimle çalıştık. Aksiliklerimiz elbette oldu, gecikmeler, beğenmediğimiz ve baştan yaptığımız bazı işlerimiz oldu, ancak her tepkimizi, her şikayetimizi sabırla dinleyip, sizler her daim bizlere çözüm üretmeye çalıştınız. Ani değişiklik taleplerimizi dahi, sözleşme çukurlarında boğulmaya terk etmeksizin kısa süre içerisinde hayata geçirdiniz. Kısacası, sizi oldukça yoğun bir şekilde çalıştırdık, ancak yukarıda söylediğimiz gibi, her zaman uyumlu oldunuz, çalışkan ve deneyimli bir ekibi görevlendirdiniz ve moralimiz bozulduğunda bizlere moral verdiniz. Teşekkürler SFS, çalışkanlığınız ve esnek davranma yeteneğinizi başka bir yerde bulabileceğimizi sanmıyoruz. Burada övgü sıralamak çok anlamlı olmayabilir. İsterseniz biraz da bu sürecin tam içinde olan kişilerin neler düşündüğüne yakından bakalım:

Başarı şansla değil doğru iş ortakları ile yakalanıyor

Projemizin en kritik konularından birisi ana sistemin seçimi ve önyüz (InsurTech Platformu) çalışmasıydı. Yapmak istediğimiz hemen hemen her şey bu iki kavram etrafında kümeleniyordu. Bu konuda hizmet veren birçok kurum ile görüşmeler yaptık. Sayısız sunum, tartışma, pazarlık ve görüşme sonunda SFS’de karar kıldık. SFS taleplerimizi karşıladı. Başarıya ulaşmak için; Quick Sigorta olarak tüm ekibimiz ve SFS ekibinin ortak hedefe kilitlenmesi, maksimum katkıyı sağlaması ve özverisi gerekiyordu, biz bunu başardık. Her projenin geliştirme aşamasında sorunlar çıkar, aksaklıklar olur. Bizim sürecimizde de benzer durumlar oldu. Ancak SFS’nin bize ayırdığı ekibin çalışkanlığı, uyumlu tavrı, ciddi anlamda özverisi, sigorta sektör bilgisi, ekip lideri Rıza Koç’un olgun yaklaşımı işlerimizi kolaylaştırdı. Bizi farklı kılacak olan önyüz yani insurtech platformumuz bizim için en önemli çalışmaydı ve SFS’nin elinde olan önyüzde birçok değişiklikler istedik. Yazılım bu değişikliklerin yapılması için gerekli esnekliğe ve tanımsal yapıya uygundu, çok kısa sürede sistemin bu özelliği sayesinde hedeflediğimiz zaman kriterine uyum sağlayarak istediğimiz noktaya gelindi . Bu süreçte çözüm odaklı hareket eden ve ihtiyaçlarımızı karşılamak için çaba harcayan SFS Genel Müdür Vekili Şule Şentürk’e ayrıca teşekkür etmek isterim. Sonuçta sistemimiz sağlıklı bir şekilde çalışıyor ve istediğimiz noktaya geldi. Bu sistemi sürekli geliştiriyoruz ve bu süreçte yine SFS yanımızda. Alışılmışın dışında bir iş yapıyorsanız iş ortaklarının seçimi başarı için çok önemli hale geliyor. Bugün ortaya çıkmış olan başarı Quick Sigorta ekibinin ve doğru seçilmiş iş ortaklarının sayesindedir.

Levent Uluçeçen - Quick Sigorta CEO

SFS sistemleri yeni yazılım gerektirmeden tüm iş süreçlerinin kolayca geliştirilmesine izin veriyor

SFS Sistemleri oldukça esnek ve parametrik bir yapıya sahip. Bu özelliği sayesinde yeni bir yazılım gerektirmeden uçtan uca tüm sigortacılık iş süreçlerinin hızlı ve kolayca geliştirilmesine izin veriyor. Bu çok önemli bir avantaj. Öncelikle operasyonel kolaylık sağlıyor, aynı zamanda maliyet oluşturmuyor ve sürekli değişim gerektiren gerek regülasyon gerekse de sektör ihtiyaçlarına hızla penetre olabilmemizi sağlıyor. Projemizde görev alan ekip, gerek sigorta gerekse teknoloji alanında oldukça tecrübeli kişilerden oluşuyordu. Hem SFS ile sistem avantajımız hem de proje ekibimiz sayesinde daha hızlı ilerleyebildik ve projemizde doğası gereği zorlu olabilecek süreçleri rahat bir şekilde aştık. SFS Sistemlerinde; Üretim, Hasar, Tahsilat, Paydaş vb. yönetim sistemlerinde tüm fonksiyonların web servisinin bulunması, SFS’nin kendi ana sigortacılık sistemine bağımlı olmadan dış sistemler ile kolaylıkla entegre olunabilmesini ve yeni ekran tasarımlarının kullanılabilmesini sağlıyor. SFS temel sigortacılık sisteminde tek merkezden şekillendirdiğimiz sistem ana sigortacılık uygulamasından, web üzerinden, mobilden veya farklı satış kanalından tekrar bir çalışmaya gerek duymadan web servisler ile kullanılabilir olmaktadır. Aynı şekilde değişiklik yönetimi için de ilave bir çalışma yapmadan tüm satış kanalları merkezi yapılan değişikliğe anında uyum sağlamaktadır.

Zafer Emir - Quick Sigorta IT Direktörü

Projenin temel fikri ‘dijital olmak’

Bu projenin temel fikri “dijital olmak” olarak saptandı. Yani sigorta hizmeti almak isteyen tüm tarafların rahatlıkla kullanabileceği, değişime uygun, esnek ve yalın bir yapı gerekiyordu. Bu sadece poliçe üretimi için değil, genel anlamda tüm paydaşlarla kuracağımız iletişim ile doğrudan ilgiliydi. Sonuçta dijital olmak sadece teknolojik olmak anlamına gelmiyor. SFS bize dijital olma planımızın teknoloji tarafını sağlayacaktı. Bu anlamda son derece kritik bir görevleri vardı. IT konularında pek bilgili olmadığım için benim her projenin son halini görüp karar vermem gerekiyordu. Aynı zamanda iletişim ve pazarlama stratejisinde, ülkede ve pazarda meydana gelen değişiklikler nedeniyle bizim de değişiklikler yapmamız gerekiyordu. Bu şu anlama geliyor, sürekli yenilenen, değişen, gelişen önyüz talepleri. Açıkçası taleplerimin büyük bir bölümü zamanında ve istediğim şekilde sağlandı. Ofisimiz içinde çalışan SFS ekibi ise pırıl pırıl gençlerden oluşuyordu. Bu zorlu süreçte yanımızda olan tüm SFS ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.

Dr. İsmail Kızılbay - Quick Sigorta Genel Müdür Yardımcısı

Sektörel tecrübesi yüksek SFS ekibi ile aynı dili konuşabiliyoruz

SFS sektör tecrübesi oldukça yüksek olan bir şirket. Yani süreçlere ve sigortacılık dünyasına hakimler. Bu bizim işimizi oldukça kolaylaştırdı. Bizim istediğimiz değişiklikler ve yeni uygulamaları anlamaları ve bunu iş süreçlerine yansıtmaları bu nedenle çok hızlı gerçekleşti. Yazılım ve sektör tecrübesinin dışında benim kişisel olarak çok beğendiğim bir özellikleri ise proje yönetimi konusunda gösterdikleri başarıydı. Bu kritik projenin yönetimini üstlenmiş bir kişi olarak üzerimdeki baskıyı ve yükü azalttılar ve son derece uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiler.

Selim Aydın - Quick Sigorta Proje Yöneticisi (Core ve Önyüz)