SFS’den bir başarı hikâyesi daha
20 Kasım 2017

SFS’den bir başarı hikâyesi daha

Gulf Sigorta, SFS sistemleri ile dönüşümünü tamamlayarak dijital dünyaya ilk adımlarını attı. Gulf Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, “23 yılı aşkın bir süredir, yol arkadaşımız olan SFS ve ekibine bilgi sistemleri ve teknoloji konusunda bugüne kadar bize vermiş oldukları destek için çok teşekkür ederim” dedi.

‘Teşekkürler SFS ekibi’

Yeni organizasyon yapımızda amacımız, varlık göstereceğimiz kanalların doğru bilgiye en çabuk yoldan ulaşmasını ve kaliteli hizmeti en kısa zamanda almasını sağlamak olduğu için, teknoloji yatırımlarımıza büyük önem veriyoruz. Hızlı hizmetin, çok önemli bir avantaj olduğunun farkındayız ve bu avantajı tüm süreçlerimizdeki hızımızı artıracak şekilde yeniden kurguluyoruz. 23 yılı aşkın bir süredir, yol arkadaşımız olan SFS ve ekibine bilgi sistemleri ve teknoloji konusunda bugüne kadar bize vermiş oldukları destek için çok teşekkürlerimizi sunmak isterim.

Süleyman Sağıroğlu – Gulf Sigorta Genel Müdürü

‘SFS ile yürüttüğümüz projeler heyecan verici’

Gulf Sigorta bünyesinde, Mali İşler görevime ek olarak sorumluluğunu almış olduğum Bilgi Teknolojileri Departmanı ve SFS ile beraber yürüttüğümüz projelerimiz beni oldukça heyecanlandırıyor. Zira InsurTech konusunda, dünya genelinde bu şirketlere yapılan yatırımın 3 milyar dolarlara yaklaşmış olması, sektördeki internet ve dijital teknolojilerin yayılma hızı, daha hızlı, daha kaliteli, daha ölçülebilir ve satışa daha fazla odaklanılabilir bir ortam ve platformu bize sunuyor olması ve benim de bu süreçte yer alıyor olmam, heyecanımı daha da pekiştiriyor. Müşteri deneyimlerinden ve büyük datadan faydalanmak adına SFS ile işbirlikteliklerimiz ve projelerimiz son hızla devam ediyor. Özellikle AIG–Gulf Sigorta birleşme döneminde, 3.5 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde, proje hayata geçirildi ve hatasız olarak tüm platformlarımız çalışmaya başladı. A’dan Z’ye tüm süreçlerimiz teknolojik olarak revize edildi ve bize özel uygulamalara dönüştürüldü.

**Muharrem Güven - Gulf Sigorta CFO & CIO **

‘Operasyonel verimliliğin sırrı dijitalleşmek’

27 yıla yakın bir süredir çeşitli sigorta şirketlerinde çalışarak sürdürmüş olduğum iş hayatıma, yine sigorta sektörüne münhasır olmak kaydı ile, Teknoloji ve Yatırım Danışmanlığı faaliyetlerimle devam ediyorum. Sigorta şirketlerinde çalışırken her zaman işin teknoloji tarafı ile sıkı ilişkiler içerisinde oldum, zira operasyonel verimliliğin sırrı, bana göre, işi manuellikten kurtarıp ne kadar otomatiğe bağlayıp teknolojiye devrettiğiniz ile yakından ilgilidir. SFS ile son 15 senedir süren işbirliklerim sayesinde, ana sigortacılık programları ve dijitalleşme konusunda ne kadar başarılı çalışmalar sergilediklerini yakinen gözlemleme fırsatı da buldum. Çalışan arkadaşların bilgi ve tecrübeleri, sigortacılığın teknik konularına haiz bakış açıları ve uzun soluklu projeler ile çeşidi bol sigorta şirketlerinden kazandıkları bilgi birikimleri, müşterilerinin her zaman memnuniyetle dile getirdikleri en önemli artı değerleridir. AIG Türkiye’yi satın alarak, sektörde başarılı bir oyuncu olma yolunda ilk adımı atan Gulf Sigorta'nın, dönüşümü için SFS ile yola devam etmek istemesi işte bu yüzden gayet yerinde bir karardı. 3.5 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde başarılı bir şekilde teknolojik olarak SFS tarafından AIG / Gulf Sigorta dönüşümü gerçekleştirildi ve halen de bir takım türev projeler ile çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Bu süreçte AIG'yi 23 yıllık teknoloji partneri olmanın getirdiği yakınlık ile çok iyi tanıyan SFS, tüm platformları Gulf sistemine dönüştürerek, şirketin verimli olarak çalışmasına öncülük edecek olan sistem altyapısını kurmuş bulunuyor. Gulf yönetici ve çalışanlarına bol kazançlı günler dilerken, SFS'nin bu yol arkadaşlığında üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğine olan inançları için de ayrıca teşekkürlerimi sunmak isterim.

Sema Tüfekçiler – SFS Yönetim Kurulu Danışmanı

‘Beraber çalışmak başarıyı getirdi’

Henry Ford’un da dediği gibi “Bir araya gelmek, bir başlangıçtır. Bir arada bulunmak, bir gelişmedir. Fakat beraber çalışabilmek ise başarıdır.” Aslında bugün tam da bunu gerçekleştirdik. AIG Sigorta, Gulf Sigorta ve SFS olarak birlikte çalıştık, başarıya inandık, çalışmalarımızı büyük bir tutku ve azim içerisinde yürüttük. Gulf Sigorta dönüşümüne kadar seyahat ve elektronik cihaz sigorta hizmetleri AIG yurt dışı merkez ofisi tarafından global ölçekte yıllarca süren çalışmalar ve entegrasyonlar sonucunda hazırlanmış olan yazılım ve barındırma hizmetleri ile sağlanıyordu. Artık bu hizmetlerin sağlayıcısı, Microsoft yazılım teknolojilerini kullanarak geliştirdiğimiz veri erişimine yeni bir bakış açısı getiren ve tek merkezden tanımlamanın yapıldığı, her yerden erişimin sağlanabildiği modern yazılım servis mimarimiz XSP (XML Service Protocol) olmuştur. Bu altyapı erişim, kullanım kolaylığıyla veri doğrulamasını, dönüşümünü ve hata yönetimini sağlayarak, süreçteki her türlü bilgiyi izlenebilirlik açısından kayıt altına alarak, güvenli ve hızlı iletişime uçtan uca entegrasyon olanağı sağlıyor. Web portal, mobil uygulama ve diğer kanallarla birlikte cloud üzerinde de rahatlıkla yapılandırılmaya müsait olan yapı sunmuş olduğu standartları ile yazılım geliştirmeyi daha etkili sonuçlar elde edecek aşamaya taşıdı. Aynı anda yapılan birden fazla ayrı türdeki işlem isteğini karşılayarak multi processing, benzer nitelikteki işlerin ise farklı kollardan yapılması ile multi threading olanağı sunuyor, üstelik yapıyı çağıran birimin ilave hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan sunucu tarafında tüm bunları kendisi gerçekleştiriyor. Altyapımız ile yazılım ve servis sağlayıcısı olduğumuz ürünlerin, aralarında global lider markaların da bulunduğu onlarca hava yolu ve kara yolu seyahat firmasının bilet satışı esnasında sigorta poliçesi teklifinin ve satışının online ödeme yöntemleri ile milisaniyeler içerisinde yapılması sağlandı. Ayrıca proje esnasında veri dönüşümü ve transferi olan her noktaya dokunduk, birleşme öncesinde Gulf Sigorta bünyesinde bulunan tüm ürünleri SFS çözümleri ile hizmet verir hale getirdik. Sigorta sektörünün her noktasında her türlü yazılım ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak çözümleri üretmek misyonuyla hareket ediyoruz; sigortacılığın farklı alanlarında da çözümlerimizi güçlendirerek hizmet verecek şekilde yeni teknolojilere uygun olarak yapılarımızı revize ediyoruz. Her projedeki her aşamayı, her zorluğu bu amaç doğrultusunda fırsat biliyoruz.

Burak Sol SFS Yazılım Geliştirme & AR-GE Direktör Vekili

‘Çevik proje yönetimiyle başarılı olduk’

Kurulduğu günden bugüne değin 23 yıl boyunca AIG Sigorta’nın teknoloji çözüm ortağı olmanın verdiği güç ile AIG Sigorta – Gulf Sigorta Dönüşüm ve Yeni Dijital Sistemler projemizi kısıtlı süre koşullarında başarılı bir şekilde canlıya alınmasını sağladık. Projemizde bizi başarıya götüren önemli iki unsur vardı, bunlardan biri proje yönetim biçimi olarak geleneksel yöntemler kullanmayıp yerine Agile (çevik) proje yönetiminden Scrum metodu ile projemizi gerçekleştirmek oldu. Geleneksel yöntemler kullanılan projelerde analiz ve tasarım süreci için uzun zaman ayrılıyor, bu zaman dilimi içinde projenin tüm gereksinimleri öngörülmeye çalışılıyor. Scrum proje yönetimi ise, kısa döngülü çıktı üretme ve geri bildirim düşüncesine dayanır. Proje için önemli gereksinimleri öncelikli olarak geliştirmeyi hedefler. Projemizde haftalık Sprint’ler sayesinde değişen müşteri ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt vererek riskleri en aza indirgedik ve kısıtlı zaman içerisinde büyük yollar katederek başarıya ulaştık. Başarımızdaki bir diğer unsur ise takım olmaktı. Gerek AIG Sigorta, gerek Gulf Sigorta ve gerekse de SFS proje ekibimiz başarıya inanarak, takım ruhu ile azim ve sabırla yoğun emek harcayarak proje çalışmalarımızı yürüttük.

Nuray Sürmen – SFS Proje Müdürü