SFS'nin Hizmet Verdiği Sigorta Şirketleri 2021 'de Sektör Ortalamasının Üzerinde Büyüdü
14 Nisan 2022

SFS'nin Hizmet Verdiği Sigorta Şirketleri 2021 'de Sektör Ortalamasının Üzerinde Büyüdü

SİGORTA ŞİRKETLERİNE REKABET AVANTAJI SAĞLIYORUZ

Sigorta sektörüne yönelik sundukları ürünlerin şirketlere rekabet avantajı sağladığını belirten SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, SFS'nin hizmet verdiği sigorta şirketlerinin 2021 'de sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek, pazar paylarını artırdıklarını söylüyor.

Sigorta sektörüne yönelik sundukları ürünlerin şirketlere rekabet avantajı sağladığını belirten SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, SFS'nin hizmet verdiği sigorta şirketlerinin 202Tde sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek, pazar paylarını artırdıklarını söylüyor. Teknolojiyi daha fazla kullanmaya başladığımız pandemi döneminde, sigorta şirketlerinin de dijital yatırımlara hız verdikleri dikkat çekiyor. Şirketler, hem müşteri memnuniyetini artırmak hem de rekabette bir adım öne çıkabilmek için sektöre yönelik hizmet sunan yazılım firmalarıyla daha fazla işbirliği yapmaya başladı. Son yıllarda, sigorta şirketlerine sunduğu çözümlerle dikkat çeken şirketlerin başında SFS Yazılım ve Danışmanlık geliyor. SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, sundukları ürünlerin sigorta şirketlerine rekabet avantajı sağladığını söylüyor. Sigorta sektörüne 30 yıllık sigortacılık ve teknolojik birikimiyle uçtan uca tüm ihtiyaçları karşılayan yazılım ürünleri geliştirdiklerini ifade eden Atıcı, SFS'nin hizmet verdiği sigorta şirketlerinin geçtiğimiz yıl prim üretiminde yüzde 27,5'lük büyümeyle, sektör ortalamasının üzerine çıkarak pazar paylarını artırdıklarını vurguluyor.

YENİ NESİL TEKNOLOJİLER ODAĞINIZDA YER ALIYOR

SFS Türkiye'nin, aralarında Gulf, Ray, Quick, Ankara ve Magdeburger Sigorta'nm da yer aldığı 15 şirkete uçtan uca çözümler sunduğunu ifade eden Atıcı, "SFS olarak, temelde hayat dışı sigortacılığa odaklanmış bulunuyoruz. Bu alanda önemli bir bilgi birikimi ve deneyime sahibiz. Bununla birlikte, hayat ve emeklilik alanında da hizmet verdiğimiz müşteriler bulunuyor" diyor. 2022 yılında özellikle 'yeni nesil teknolojilere ve 'dijital sigortacılık' çözümlerine odaklanarak pazar payını daha da artırmayı hedeflediklerini belirten Atıcı, "Pandemi sonrası artması beklenen seyahat trafiğini dikkate alarak seyahat ve sağlık sigortacılığı konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022'de dijital sigortacılık alanında müşteri referanslarımızı arttıracağız. Sağlık sigortacılığı konusunda da müşteri kazanımı hedefliyoruz" diye konuşuyor.

ACENTELER DE YARARLANIYOR

SFS ürünleri ile hem sigorta hem de acentelere hizmet verebildiklerini vurgulayan Atıcı, sigorta şirketi ve acenteler arasında verimli bir etkileşim oluşturduklarını söylüyor. Dijital sigortacılık alanında çözüm geliştirme vizyonu kapsamında başlattıkları yapay zekâ tabanlı sigortacılık projesiyle geçtiğimiz aylarda TÜBİTAK'tan proje desteği almayı başardıklarını ifade eden Atıcı, "Odaklanacağımız konuların başında fiyatlama, hasar yönetimi ve sahteciliğin önlenmesinde yapay zeka tabanlı çözümler geliştirmek olacak" diyor.

SFS SİGORTA ŞİRKETLERİNE HANGİ HİZMETLERİ SUNUYOR?

■ InsureE ürünümüzle, bir sigorta firmasının faaliyetlerini yürütebilmesi için ihtiyaç duyabileceği uçtan uca çözüm sağlayan yazılım ürünümüzü sunuyoruz. ■ InsureE ürünün ana modülleri arasında poliçe, hasar, reasürans, tahsilat ve muhasebe yönetimini sayabiliriz. ■ Dijital çözümlerimiz ile sigorta şirketlerine müşteri etkileşiminde bütün paydaşlarını bir platform üzerinden yönetebilme imkânı sunuyoruz. ■ Portal ve mobil cihazlar aracılığı ile sigorta şirketleri müşterilerine teklif ve hasar süreçlerini kolayca yönetebilecekleri bütünleşik bir uygulama deneyimi sağlayabiliyor.