SFS Yazılım ve Danışmanlık ‘Önce İnsan’ diyor
16 Kasım 2021

SFS Yazılım ve Danışmanlık ‘Önce İnsan’ diyor

Pckoloji

Sigortacılık sektörüne 30 yıllık sigortacılık ve teknolojik birikimi ile uçtan uca tüm ihtiyaçları karşılayan yazılım ürünleri geliştiren SFS Yazılım ve Danışmanlık kendisini bir Akademi gibi konumlandırıp, ‘önce insan’ diyor.

SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, yazılım ve yazılım bazlı ürünleri geliştirmenin ülkemiz için çok önemli bir alan olduğuna dikkat çekerek, bu konudaki fırsat penceresinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Üniversitelerle işbirliği

İnsana yatırım ve hizmet içi eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen Murat Atıcı, bunun için çeşitli üniversitelerle de işbirliği içinde olduklarını belirtti: “SFS olarak bir Akademi gibi konumlanmış durumdayız. Ülkemizin ve sektörümüzün geleceğine katkı sunmak için çalışıyoruz. Sektör-üniversite dayanışmasının öneminin bilincindeyiz. İstanbul Teknik Üniversitesi ile girdiğimiz işbirliği ile öğrencilere yazılım ve sektörel deneyim kazandıracağız. SFS Genç yetenekler programıyla sektöre kaliteli eleman yetiştirmek ve gençlerimizin ufkunu açmak arzusundayız. Benzer bir programı Quick Sigortanın da katkılarıyla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile yapıyoruz. Bilgisayar ve program desteğiyle gençlerimizin pratikte de işe hazır hale gelmesi için katkı sunuyoruz” dedi.

Yurtdışı açılımları

Önümüzdeki 3 yılda özellikle “yeni nesil teknolojilere” ve “dijital sigortacılık” çözümlerine daha fazla odaklanarak yurt içinde pazar paylarını genişletmeyi hedeflediklerini dile getiren Atıcı, sigortacılık sektöründe lider teknoloji şirketi olmayı, yurt dışında ise yeni projeler başlatmayı planladıklarını söyledi. “Çözüm ve hizmetlerimizi sadece ülkemizde değil geçmişte olduğu gibi yurt dışı pazarlarda da sigorta ekosistemine sunmak istiyoruz” diyen Atıcı, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıllarda Hindistan, Azerbaycan yaptığımız projelere ilave olarak bu dönemde öncelikle Orta Asya, Körfez ve Balkan ülkelerini hedef almaktayız.”

Sigorta sektörü dijital değişim ve dönüşümle büyüdü

SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, pandemi sürecinin dijital değişim ve dönüşümü hızlandırdığını hatırlatarak, sigorta sektörünün bu dönemde fırsatları değerlendirerek büyüdüğünü belirtti.

Türkiye’nin önde gelen 13 sigorta şirketine bilişim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten SFS Yazılım ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat Atıcı, “Geliştirdiğimiz ürünleri sigorta şirketlerine rekabet avantajı sağlayacak çözümler haline getiriyoruz. Öyle ki, SFS’nin hizmet verdiği sigorta şirketleri, bu yılın ilk 8 ayında prim üretimindeki yüzde 20’lik büyüme ile sektör ortalamasının üzerine çıkarak pazar paylarını arttırdılar” dedi.

Bu yıl içinde güçlü bir büyüme sağlayan Türk sigortacılık sektörü, 2020’de prim üretimini 82.6 Milyar TL ye çıkarmayı başardı. Sektörün büyük oyuncuları dijital yatırımları aralıksız sürdürdüklerini ve istikrarlı büyümesinin arkasında güçlü bilişim ve teknolojik altyapı yatırımlarının bulunduğunu belirtiyor.

30 yıllık sigortacılık ve teknolojik birikimi ile uçtan uca tüm ihtiyaçları karşılayan yazılım ürünleri ile hizmet veren SFS Yazılım ve Danışmanlık, bu büyümeye katkı sunan güçlü şirketlerden biri olarak yer alıyor.

Türkiye’nin önde gelen ve aralarında Gulf, Ray, Quick, Ankara ve Magdeburger Sigorta’nın da yer aldığı toplam 13 sigorta şirketine uçtan uca çözümler sunan SFS, bu şirketlerin büyümesi ve pazar payını genişletmesine güçlü katkılar sunuyor. Temel sigortacılık çözümlerini B2B’nin yanında B2C ve B2B2C gibi marjinal faydası yüksek dijital yapılarla donatan şirket, pandemi döneminde daralan sektörle birlikte talebe dayalı yapmış olduğu geliştirmeleri sektördeki toparlanmaya paralel olarak ürün odaklı katma değeri yüksek sigorta şirketlerine rekabet avantajı sağlayacak çözümler haline getiriyor. SFS, bu kapsamda temel sigortacılık yazılım ürünleri yanında Tubitak destekli dijital sigortacılık çözümleri ile son kullanıcıya hizmet eden yüksek inovasyon çözümlere odaklanıyor.